Seniorenkampioenschappen juni 2018

Van onze correspondent Peter

Op zondag 17 juni zijn de clubkampioenschappen senioren gespeeld, voor het eerst op de nieuwe locatie. Tien leden hadden zich aangemeld, en die waren er ook alle tien. De traditie bij Phoenix is  dat in een voorronde de verschillende speelsterkten door elkaar spelen, waarna de sterkere en de minder sterke spelers in aparte toernooien om de prijzen verder spelen.  Met 10 spelers in totaal was dat niet nodig, en is één grote tienkamp gespeeld waarin iedereen tegen iedereen uitkwam.

In andere jaren waren er altijd wel verrassingen, dan moesten hoger ingeschatte spelers het in de voorronde afleggen tegen mindere goden waardoor die doordrongen tot het A-schema. Zoiets kwam er ook nu uit, Paul Berkhout en Boris de Wilde eindigden verrassend op plaatsen 4 en 5, boven de hoger ingeschatte Teun de Krieger en Kees Debie. Het gevolg daarvan was dat Kees en Teun op plaatsen 6 en 7 terechtkwamen en er daardoor met de prijzen voor de B-klasse vandoor gingen. De hoofdprijzen in de A-klasse gingen naar spelers van team 1. De tweede prijs was voor Coco Antonissen, en de winnaar was Pieter-Frank van der Kamp. Die haalde daardoor na 25 jaar deelnemen zijn eerste clubkampioenschap binnen. Van harte gefeliciteerd! De aanhouder wint dus toch. Een keer. De volledige uitslag is als volgt:

1. Pieter-Frank vd Kamp 9
  2. Coco Antonissen          8
  3. Peter van de Leur        7
  4. Boris de Wilde              5
  5. Paul Berkhout               5
  6. Kees Debie                   4
  7. Teun de Krieger           4
  8. Jaap Speijer                  2
  9. Jo van Roekel               1
  10. Benhard v/d Berg         0

Behalve de tienkamp in het enkel werd ook een vijfkamp dubbels gespeeld. Daarvoor werden dubbels geloot, met telkens een sterkere en een minder sterke deelnemer. Na een complete vijfkamp werd het dubbel van Kees Debie en Boris de Wilde tweede, terwijl Peter van de Leur en Paul Berkhout er samen met de medailles vandoor gingen. De complete uitslag laat zien dat de winnaars van het enkel in de dubbels het verschil niet konden maken!

1. Peter van de Leur / Paul Berkhout            4
  2. Kees Debie / Boris de Wilde                      3